Kotvičník zemní

Jedná se o jednoletou rostlinku s latisnkým názvem Tribulus terrestris a nejčastěji se s ní můžeme setkat jako doplněk mnoha přípravků sportovců v tabletách, ale také v přírodní formě jako čaj či tinktura. Dle informací z Wikipedie, se můžeme dozvědět, že původem pochází z písečného pobřeží Číny a Japonska. 

kotvicnik-kvet-800x600.jpeg

Jeho účinky

  • Pomáhá zlepšovat fyzický výkon
  • Pomáhá posilovat a čistit játra
  • Pomáhá oběhovému systému a může snižovat hladinu krevního cholesterolu
  • Může působit jako silné afrodiziakum (tvorba testosteronu a estrogenu)
  • Může pomáhat zvyšovat energii

Jak jsme na kotvičník narazili?

Při hledání rostliny pro přírodní povzbuzení těla bez omamných a návykových vlastností jsme cestou internetu narazili v roce 2015 na postaršího pána jménem Petr Lebiš, který provozoval zahradnictví v Boskovicích a který nám kotvičník po osobním setkání pozitivně popsal a ukázal nám jak s bylinkou pracovat. Za veškeré rady a osobní přístup jsme mu vděční. 

Naše zkušenosti s pěstováním kotvičníku

Kotvičník pěstujeme pro osobní potřebu od roku 2015, užíváme jej každý den ve formě čaje a tinktury. Nenarazili jsme na žádné negativní vlastnosti této byliny.

Naše začátky byly jednoduché, ale postupně jsme se propracovávali od jednoho truhlíku k většímu políčku, kterému musíme věnovat více osobního času.

Náš kotvičník

Kotvičník z našich přebytků si od nás můžete koupit a to jak tinkturu tak i sušené natě a listy na čaj.

Natě a listy zpracováváme formou sušení v sušících sítích zavěšených pod stromy na naší zahradě v době sklizně při teplotách 25°C ve stínu. Nesušíme v sušičkách, nepřesušujeme..

Tinkturu vyrábíme kombinací slivovice z mirabelky (víceprocentní cca 60%) a macerováním při podmínkách šera a teploty pod 15-20 °C našeho sklepa. Nepoužíváme konzumní líh, ani jiné typy lihovin. Slivovice je pro výrobu tinktury opravdu nejlepší.

Výhoda našeho kotvičníku

Je čistý - Není v něm plevel, není od bláta - neaplikujeme samovýsev, sadíme rostlinky samostatně.  Sama osobně tato bylina nevoní – nemá žádný zápach, ale chutná i bez doslazení.  

Zdroj dynamické sekce: Byliny (Kategorie e-shopu)

Zaslat dotaz

Vyplňte náš formulář a my se ozveme co nejdříve.

Zdroj dynamické sekce: Potřebujete poradit? (Formulář)