Kotvičník
Kotvičník zemní
Jedná se o jednoletou rostlinku s latisnkým názvem Tribulus terrestris a nejčastěji se s ní můžeme setkat jako doplněk mnoha přípravků sportovců v tabletách, ale také v přírodní formě jako čaj či tinktura. Dle informací z Wikipedie, se můžeme dozvědět, že původem pochází z písečného pobřeží Číny a Japonska.
Jeho účinky
- Pomáhá zlepšovat fyzický výkon
- Pomáhá posilovat a čistit játra
- Pomáhá oběhovému systému a může snižovat hladinu krevního cholesterolu
- Může působit jako silné afrodiziakum (tvorba testosteronu a estrogenu)
- Může pomáhat zvyšovat energii
Jak jsme na kotvičník narazili?
Při hledání rostliny pro přírodní povzbuzení těla bez omamných a návykových vlastností jsme cestou internetu narazili v roce 2015 na postaršího pána jménem Petr Lebiš, který provozoval zahradnictví v Boskovicích a který nám kotvičník po osobním setkání pozitivně popsal a ukázal nám jak s bylinkou pracovat. Za veškeré rady a osobní přístup jsme mu vděční.
Naše zkušenosti s pěstováním kotvičníku
Kotvičník pěstujeme pro osobní potřebu od roku 2015, užíváme jej každý den ve formě čaje a tinktury. Nenarazili jsme na žádné negativní vlastnosti této byliny.
Naše začátky byly jednoduché, ale postupně jsme se propracovávali od jednoho truhlíku k většímu políčku, kterému musíme věnovat více osobního času.
Náš kotvičník
Kotvičník z našich přebytků si od nás můžete koupit a to jak tinkturu tak i sušené natě a listy na čaj.
Natě a listy zpracováváme formou sušení v sušících sítích zavěšených pod stromy na naší zahradě v době sklizně při teplotách 25°C ve stínu. Nesušíme v sušičkách, nepřesušujeme..
Tinkturu vyrábíme kombinací slivovice z mirabelky (víceprocentní cca 60%) a macerováním při podmínkách šera a teploty pod 15-20 °C našeho sklepa. Nepoužíváme konzumní líh, ani jiné typy lihovin. Slivovice je pro výrobu tinktury opravdu nejlepší.
Výhoda našeho kotvičníku
Je čistý - Není v něm plevel, není od bláta - neaplikujeme samovýsev, sadíme rostlinky samostatně. Sama osobně tato bylina nevoní – nemá žádný zápach, ale chutná i bez doslazení.
Zdroj dynamické sekce: Byliny (Kategorie e-shopu)
Zaslat dotaz
Vyplňte náš formulář a my se ozveme co nejdříve.
Zdroj dynamické sekce: Potřebujete poradit? (Formulář)